Mediapalvelujen toteuttajaksi?
- Tutkinto: media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
- Osaamisala: audiovisuaalinen viestintä
- Tutkintonimike: mediapalvelujen toteuttaja
- Koulutusmuodot: yhteishaku nuorille ja kaikille avoin jatkuva osoitteessa www.kpedu.fi
Yleistä media-alan perustutkinnosta
Media-alan perustutkinnon voi suorittaa KPEDUssa audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalta.
Media-alan perustutkinnon suorittaneella on monipuoliset valmiudet toimia media-alan työtehtävissä audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalla. Mediapalvelujen toteuttaja osallistuu mediatuotteiden ja -palveluiden suunnitteluun, valmistamiseen, tuottamiseen, markkinointiin ja jakeluun liittyviin työtehtäviin.
Koulutus antaa media-alalla vaadittavan perusosaamisen lisäksi valmiuksia av-viestinnän eri osa-alueisiin. Erityisosaamista voi oman ammatillisen polun mukaisesti hankkia video- ja elokuvatuotantoon, visuaaliseen tuotantoon tai ääni- ja tapahtumatuotantoon. Lisäksi koulututus antaa valmiuksia yrittäjyyteen.
Tutustu tutkintoon tarkemmin osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi.
Ammatin vaatimukset
Media-alalla tarvitaan sekä ammatillisia moniosaajia että erityisosaajia. Työtehtävissä toimiminen edellyttää tuotantoteknologian hallintaa, ongelmanratkaisutaitoa sekä kykyä luovaan ajatteluun. Media-alan työ on nopeatempoista ja projektiluontoista.
Ammatissa korostuvat hyvät yhteistyötaidot ja aito halu palvella asiakasta. Työtä tehdään usein tiimeissä, mikä edellyttää kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Englannin kieltä käytetään yhä enemmän niin työkielenä kuin tuotantotekniikan käytössä.
Työelämä toivoo alalle hyviä tyyppejä, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti ja ovat valmiita kehittämään osaamistaan.
Kohderyhmät
Koulutus on suunnattu ensisijaisesti media-alan työtehtäviin hakeutuville. Koulutukseen voi hakeutua joustavasti läpi vuoden. Yhteishaun kautta hakeutuvat peruskoulun päättävät ja ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Jatkuva haku on suunnattu aikuisille.
Koulutuksen totetus
Kaikille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa mukana myös ohjaus- ja tukipalvelut. Painopiste on puuttuvan osaamisen hankkimisessa. Opiskelu tapahtuu joustavasti työpaikalla, oppilaitoksessa ja aiempaa enemmän myös virtuaalisissa ympäristöissä.
Ammattitaito osoitetaan käytännön työtehtävissä pääosin työpaikoilla. Näyttöjä arvioivat opettaja ja työelämän edustaja yhdessä.
Töihin media-alan työtehtäviin!
Media-alan osaajia tarvitaan yhä enemmän ja monella eri toimialalla. Perustutkinnon suorittanut voi toimia yritysten, julkisen sektorin, muiden mediayhteisöjen tai toimijoiden palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä tai ammatinharjoittajana. Tyypillisiä työpaikkoja ovat mediapalveluita tarjoavat tuotantoyhtiöt, mainostoimistot, mediatalot sekä yritysten tai julkisorganisaatioiden tiedotus-, viestintä- ja markkinointiosastot.
Ammattinimikkeitä voivat olla esimerkiksi videokuvaaja, editoija, mediatoimittaja, valokuvaaja, graafikko, animoija, vfx-suunnittelija, äänittäjä, ääni- ja valosuunnittelija, av-teknikko tai web designer. Yhä enemmän mediapalvelujen toteuttajat toimivat myös muiden toimialojen viestintä-, tiedottamis- ja markkinointitehtävissä.
Hakeutuminen ja lisätietoja
Tutustu tarkemmin media-alan koulutuksiin osoitteessa:
https://www.kpedu.fi/hakijalle/koulutustarjonta/media-ala
Lisätietoa hakeutumiseen liittyen saat hakijapalveluiltamme.